Objavljeno u kategoriji Region na 13.10.2014 13:46:42

Na istoj cesti gdje je nesreću imao Hadžihafizbegović, poginuli su Proeski i Lambaša

Mjesto gdje je Hadžihafizbegović imao saobraćajnu nesreću (Foto: Jutarnji.hr)

Na istoj autocesti A3 u Hrvatskoj, na kojoj je sinoć saobraćajnu nesreću imao glumac Emir Hadžihafizbegović, prošle je godine, skoro na isti datum, poginula i Dolores Lambaša, hrvatska glumica, a prije šest godina, također u oktobru, na istoj toj cesti život je izgubio i makedonski pjevač Toše Proeski.

Zbog učetalih nesreća, koje najčešće nemaju valjan razlog, ovu cestu u medijima često nazivaju i ukletom, i ona je do sada odnijela veliki broj života, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Nesreća u kojoj je jučer učestovao jedan od najboljih bh. glumaca dogodila se oko 20 sata kod mjesta Bročice, na mjestu gdje je dvadesetak minuta prije još uvijek nepoznati vozač porušio više svjetlećih znakova, kojima je saobraćaj zbog radova na autocesti preusmjeravan na desnu voznu traku, javio je Jutarnji list.

Na porušene znakove potom je naišlo šest automobila kojima su od oštrih predmeta probušene gume, a među njima i vozilo u kojem su uz vozača bile i dvije putnice.

Vozač je vozilo zaustavio na lijevoj traci kako bi pokušao promijeniti probušenu gumu, a dvije su putnice stale uz njega.

Tom je prilikom Škodom bosanskohercegovačkih oznaka naišao glumac Hadžihafizbegović, koji je pokušao proći između ograde autoceste i zaustavljenog vozila, no udario je u 63-godišnjakinju i vozača tog automobila, a potom i u gromadu zemlje.

Svo troje ozlijeđenih, među njima i Hadžihafizbegović, su prevezeni u novogradišku bolnicu, gdje je 63-godišnja žena oko 21 sat podlegla ozljedama, dok je Hadžihafizbegović zbog težih ozljeda zadržan na liječenju, piše Jutarnji listi dalje.

Hadžihafizbegović je nesreću imajo jučer, 12. oktobra, hrvatska glumuca Lambaša na toj dionici nastradala je 23. oktobra 2013. godine a pjevač Proeski život je na skoro istom mjestu izgubio 16. oktobra 2007. godine, piše NAP.

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android