Objavljeno u kategoriji BiH na 10.08.2018 21:42:45

Komšić: Nije trebala postojati nikakva RS nego Velika Srbija, a Dačić je trebao biti u Haagu

Željko Komšić, predsjednik DF-a Foto Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na izjave ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, koji je kazao da je RS trebala proglasiti nezavisnost kada i Kosovo.

- Gospodin Dačić priča o onome što je trebalo da bude. I mi i gospodin Dačić vrlo dobro znamo da nije trebala postojati nikakva Republika Srpska, nego Velika Srbija.

Kada formiranje Velike Srbije nije uspjelo, samo zbog toga što su građani Bosne i Hercegovine dajući živote za ovu državu, to spriječili, Dačićev politički otac bio je primoran potpisati to da ona bude jedan od entiteta u Bosni i Hercegovini i ništa više od toga. Eto šta je trebalo da bude gospodine Dačiću, niste tad uspjeli i nećete nikad.

Za zločinačke ciljeve vaše politike, Republika Srpska je bila daj šta daš, bolje Republika Srpska u ruci nego Velika Srbija na grani.

Svijet vas je nagradio za agresiju i genocid i opet vam je malo. Niko nikad nije tako bio nagrađen za zlodjela koja je počinio kao vaša zločinačka politika. Ako ćemo pošteno, o tome šta je trebalo, trebalo vam je kao i Miloševiću, jer ste dio istog tima, suditi u Haagu - poručio je Komšić.