Objavljeno u kategoriji BiH na 10.08.2018 18:24:15

Spasojević: Crnadak nije dao vize košarkašima Kosova

Igor Crnadak Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Boris Spasojević, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH i predsjednik KS RS, za N1 je kazao da nije u nadležnosti saveza da li će košarkaši s Kosova dobiti vize i što se njega tiče oni već danas ili sutra mogu dobiti vize.

- Sada se traži da se prebaci loptica na nekog drugog. Što se mene tiče i mojih saradnika, vize može dati sutra ili danas. Mogao je dati prije tri dana. Mi smo ljudi sportisti. Ne interesuje nas politika niti diplomatija - naglasio je on.

Spasojević je za N1 istakao da je odluka Igora Crnatka, ministra vanjskih poslova BiH, da kosovski košarkaši ne dobiju vizu za boravak u BiH.

- Ne znam koliko se vaša televizija ozbiljno bavi novinarstvom. Mislim da ste ozbiljna televizija i kao takva bi trebali znati da devet članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH ne radi u Ministarstvu vansjkih poslova BiH.

Nemamo nikakve veze sa vizama. To je čisto odluka gospodina ministra i njegovih saradnika. Prije godinu dana je dao vize rukometašima. To je čista ingerencija Ministarstva vanjskih poslova BiH - zaključio je Spasojević.

Podsjećamo, iz Ministarstva vanjskih poslova BiH je danas saopćeno da u dopisu koji su dobili od Upravnog odbora KS BiH ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora iz Republike Srpske Borisa Spasojevića.

Iz MVP BiH je istaknuto i da su se predstavnici RS-a u KS BiH protivili učešću selekcije Kosova na ovom takmičenju.

Članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH su: Dalibor Miloš, predsjednik, Sejo Bukva i Boris Spasojević potpredsjednici, Vinko Batinić, Mirsad Đonlagić, Goran Cvikić, Nikica Petrović, Mevludin Delibašić, Dana Muminović članovi.

Spasojević je predsjednik i Košarkaškog saveza Republike Srpske i predsjednik KK Igokea. Bio je nosilac liste SNSD-a Milorada Dodika za Skupštine Opštine Laktaši na Općim izborima 2016. godine. Aktuelni je predsjednik Skupštine Opštine Laktaši.