Članak

Dunović: Borci svoja prava moraju tražiti od onih koji ih lažu 23 godine

Ovom prilikom poručujem borcima da svoja elementarna ljudska prava moraju i trebaju tražiti od onih koji im već dvadeset i tri godine beskrupulozno lažu.

Povodom medijskog istupa predsjedavajućeg Komisije za usaglašavenje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH, Jasenka Tufekčića, a nakon održane sjednice u Mostaru (u četvrtak), reagirao je potpredsjednik FBiH Milan Dunović. 
 
- Predsjedavajući Komisije za usaglašavenje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH, Jasenko Tufekčić smatra da svoj nerad i neodgovornost može prebacivati drugima. U proteklom periodu je vidljivo kako najčešće Jasenko Tufekčić demantuje Jasenka Tufekčića, pa ne postoji način da dotičnog više iko ozbiljno shvati. U jučerašnjem obraćanju, nakon (ponovljene) sjednice Komisije, između ostalog, izjavio je da će naredne sedmice tražiti sastanak sa više predstavnika izvršne vlasti Federacije BiH, pa je spomenuo i potpredsjednika FBiH. Javno mu poručujem da on nema nikakve ingerencije, kao predsjednik Komisije u zakonodavnom organu, sazivati sjednice sa nosiocima izvršne vlasti. Ovo njegovo neznanje bi mu bilo i oprošteno, da u cijeloj priči nije izgubio, ako ga je ikada i imao, senzibilitet za boračku populaciju. U vremenu kada njemu lično demobilisani borci poručuju da je loše obavio svoj posao, on proziva one za koje smatra da bi sa njim trebali nešto dogovarati i pregovarati.  
 
Gospodine Tufekčiću, počnite konačno raditi svoj posao i prestanite prebacivati odgovornost na druge, a sve zbog svog neznanja, nerada i manipulacije boračkom populacijom. 
 
Ovom prilikom poručujem borcima da svoja elementarna ljudska prava moraju i trebaju tražiti od onih koji im već dvadeset i tri godine beskrupulozno lažu. Svi vaši zahtjevi su opravdani i niko nema pravo da ih ignoriše i njima manipuliše - navodi Dunović u reakciji. 

#BiH