Članak

Podignuta optužnica protiv Almira Ejubovića

Tužilaštvo KS je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića koji se nalazi u KPZ Mostar. Kao glavni razlog navodi se da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći od uznemirenja javnosti.

SARAJEVO, (Patria) - Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Almira Ejubovića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom za više osoba. On je 29. juna vozeći BMW X5 velikom brzinom udario u stub na autoputu A1, a od posljedica povreda podlegle su tri djevojke. 

Tužilaštvo KS je zatražilo i produženje pritvora za Ejubovića koji se nalazi u KPZ Mostar. Kao glavni razlog navodi se da bi njegovim puštanjem na slobodu moglo doći od uznemirenja javnosti, potvrđeno je za Patriju iz Tužilaštva KS. 

U stravičnoj nesreći poginule se 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica. U vozilu se nalazila i Ajla Oruč koja se probudila iz kome, dok je Ejubović prošao bez težih povreda. Nakon puštanja iz bolnice odmah je uhapšen. 

Uzrok nesreće je, prema svim okolnostima, bila velika brzina neprilagođena uvjetima na cesti. Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu Sarajevo na potvrđivanje.

#CrnaHronika