Objavljeno u kategoriji Region na 06.08.2018 10:58:21

Andrejić: Trenutna retorika ne vodi pomirenju

Božidar Andrejić Foto: Arhiv

BEOGRAD, (Patria) - Novinar beogradskog lista Danas Božidar Andrejić kazao je za N1 televiziju da retorika koja se mogla čuti tokom obilježavanja 23. godišnjice Oluje nije nimalo pomirljiva.

- Nada svakog razumnog čovjeka jeste da će retorika u vezi sa obilježavanjem "Oluje" jednog avgusta, možda već sljedećeg, da se smiri. Umjesto toga, stvari se intenziviraju i pogoršavaju, a tužno je da je to retorika za unutrašnju upotrebu.

Ako hiljadu puta dajete izjave koje ne vode pomirenju, ne može to biti za neku trenutnu, političku upotrebu, to se duboko ukorjenjuje u svijest ljudi - kazao je Andrejić.

On je kazao da se na obilježavanju Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" u Bačkoj Palanci moglo zapaziti u scenariju i govorima učesnika da su oni govorili da je Republika Srpska Krajina "maltene legitimna tvorevina u Jugoslaviji, dok s druge strane kad se govorilo o progonu, stalno se akcentiralo kako Hrvati svoj narod progone... pa daj da razlučimo o čemu se radi".

- Nema koraka ka pomirenju ni s jedne ni sa druge strane - zaključio je Andrejić.