Članak

Ilidža: Podmetnut požar na vozilu Audi A6

Uviđajnim radnjama je utvrđeno da je do požara došlo upotrebom zapaljive tečnosti i otvorenog plamena od strane NN lica. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela,

SARAJEVO, (Patria) - U ulici 15. maja na području općine Ilidža u noći 4. na 5. avgust oko 3:50 sati došlo je do požara na parkiranom motornom vozilu. Policijski službenici utvrdili su da je na motornom vozilu marke „Audi A6“, registarskih oznaka E70-O-763M, vlasništvo H.Č., a koje je koristila M.H. iz Ilidže, došlo do požara koji su lokalizovali pripadnici PVB Kantona Sarajevo.

- Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilu je nastupila materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskog vještaka PPZ struke.

Uviđajnim radnjama je utvrđeno da je do požara došlo upotrebom zapaljive tečnosti i otvorenog plamena od strane NN lica. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

#CrnaHronika