Članak

Plavi pod vodstvom Odovića savladali Zrinjski

U premijernom ligaškom susretu na klupi Plavih Milomir Odović je napravio nekoliko izmjena. U startnih 11 vratili su se Stevanović i Hajdarević, dok su na klupi ostali Bakrač i Arežina.

SARAJEVO, (Patria) - U derbiju 3. kola Premijer lige Željezničar je na Grbavici sa sigurnih 2:0 pobijedio Zrinjski.

U premijernom ligaškom susretu na klupi Plavih Milomir Odović je napravio nekoliko izmjena. U startnih 11 vratili su se Stevanović i Hajdarević, dok su na klupi ostali Bakrač i Arežina. Ante Miše je izveo najbolje čime je raspolagao večeras s obzirom da su Plemići u Sarajevo doputovali bez nekoliko igrača.

Susret je počeo prilikom za goste, Todorović se lijepo ubacio sa lijeve strane, ali je iz izgledne pozicije šutirao pored gola. Domaći prvi put u okvir pucaju u 15. minuti, dobar šut Veselinovića sa vrha kaznenog prostora je nekako uspio zaustaviti Soldo.

Uslijedio je period igre bez uzbuđenja u kojem su Plavi imali nešto veći posjed lopte. U 33. minuti najbolja prilika za Mostarce, Jović je poslije lijepe kombinacije tukao pored stative.

U finišu prvog dijela “blitzkrieg” Plavih koji postižu dva gola preko Krpića. Iskusni napadač je Plemiće načeo u 36. minuti. Nakon šuta Veselinovića lopta se odbija od Krpića, mijenja smjer i ulazi u mrežu. Četiri minute kasnije penal za domaće, Galić obara Veselinovića. Odgovornost je preuzeo te preciznim udarcem matirao Soldu za 2:0 i rezultat prvog dijela u kojem je Miše zbog povreda svojih igrača morao napraviti dvije izmjene.

Na startu nastavka prijete domaći. Čurjurićev pokušaj je završio pored gola, dok je Blagojević pogodio prečku. U 62. minuti neposredno nakon ulaska u igru u prilici se našao debitant Jazvić, ali je bio neprecizan.

U 69. minuti Kjosevski spašava Željezničar. Jović je gađao “malu mrežicu”, a kapiten domaćih je odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Posljednjih 20-ak minuta Zrinjski je napadao s namjerom da se vrati u utakmicu, ali je domaća odbrana bez većih problema odolijevala protivničkim napadima. Vrijedna pomena je situacija iz 82. minute kada je Krpić izbio loptu iz peterca poslije pokušaja Bilbije.

#Sport