Objavljeno u kategoriji BiH na 12.10.2014 11:34:01

Izetbegović: Vrijeme je da se prestanemo vrtiti u začarnom krugu i krenemo naprijed

Izetbegović u 11 sati ubacio glasačke listiće u kutiju

Očekujem zrele odluke glasača, da izaberu jednu zrelu ekipu ljudi, lidera stranaka koji mogu napraviti dobre koalicije i konačno ovu zelju pokrenuti iz ovog zastoja, raznovrsnog i integracijskog, reformskog i ekonomskog i iz ove depresije, mislim da je sazrelo vrijeme za to, kazao je Bakir Izetbegović kandidat (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH odmah nakon glasanja, piše bh. novinska agencija Patria.

O prognozama i vlastitim očekivanjima Izetbegović je kratko kazao da će se za koji sat sve znati. Inače, on je na glasačko mjesto došao u pratnji supruge, a tačno u 11 sati glasačke listiće ubacio je u kutiju.

Izetbegović je na pitanje novinara šta će učiniti kako bi BiH otkočila svoj put ka EU kazao da je i do sada činio sve što je mogao.

- BiH mora postati dijelom euroatlanstkih integracija i što se to prije desi, prije će poteći kapital prema BiH, investicije i krenut će zapošljavanje - kazao je Izetbegović te dodao kako je krajnje vrijeme za to.

- Mislim i da su političari sazreli da se prestanemo vrtiti u začaranom krugu međusobnog prepucavanja, nekih vlasitih instina i da ćemo biti spremni napraviti iskorak ka boljoj državi. Treba krenuti u tom smjeru. Valja izabrati između političara one koji su manje loši - kazao je Izetbegović.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android