Objavljeno u kategoriji BiH na 12.10.2014 10:14:36

Policijske agencije učinit će sve da izbori proteknu u sigurnom ambijentu

Vilić: Operativni štab Direkcija formirala 5. septembra

Operativni štab za osiguranje općih izbora 2014. godine u BiH na čijem čelu se nalazi Direkcija za koordinaciju policijskih tijela u BiH spreman je u punom kapacitetu da osigura nesmetano odvijanje svih izbornih aktivnosti. 

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za bh. novinsku agenciju Patria, kaže da raspolažu dovoljnim brojem ljudi kako bi izbori bili održani u sigurnom ambijentu. 

- Ovo je prvi put da se Direkcija nalazi na čelu Operativnog štaba za održavanje izbora i prvi put su na ovaj način sve policijske agencije uključene u osiguranje izbornog procesa - dodao je Vilić. 

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH formirala je Operativni štab za osiguranje općih izbora 2014. godine u BiH 5. septembra ove godine. U Operativnom štabu učestvuju predstavnici OSA-e, Granične policije BiH, SIPA-e, Federalne uprave policije, MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i Policije Distrikta Brčko. 

Policijske agencije osiguravat će danas sjedište CIK-a, Centar za brojanje, skladište izbornog materijala, te transport izbornog materijala. Sve ove aktivnosti, kako nam je kazao Vilić, Operativni štab će provoditi do kraja izbornog procesa.

Od jutros pripadnici Federalne uprave policije osiguravaju Centar za brojanje koji se nalazi u Zetri. 

 

 


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android