Objavljeno u kategoriji BiH na 19.07.2018 22:29:31

DF: Nije slučajno da su se baš danas u Beogradu sastali Čović i Vučić

Predsjednik DF-a Željko Komšić Foto NAP

SARAJEVO, (Patria) – Iz Demokratske frone je saopćeno da su stvari u BiH do kraja postale ogoljene i jasne, nakon što danas u Domu naroda Parlamenta FBiH nije ni razmatran Zakon o izbornim jedinicama jer su, kako su istakli iz DF-a, dva potpredsjednika Doma, Bradara i Puzigaća, proglasili ovaj zakon „destruktivnim po vitalni interes konstitutivnih naroda“.

„Osovina Dodik – Čović, unatoč svim upozorenjima i meritornim ocjenama da ovaj Zakon do kraja poštuje kako evropske tradicije, tako i zaštitu osnovnih ljudskih prava na teritoriji cijele države – odlučili su da do kraja idu u rušenje Dejtonske Bosne i Hercegovine. Nije slučajno da su se baš danas u Beogradu sastali Čović i Vučić, kao što je još manje upitno zašto je Dodik prije nekoliko dana bio kod istog tog Vučića, predsjednika Srbije i „oca
nacije“. A nakon današnjeg sastanka sa Čovićem, isti taj Vučić (kakva licemjernost) izjavljuje kako će Srbija bezuslovno poštovati cjelovitost i integritet Bosne i Hercegovine!

U cijeloj ovoj priči, od početka, bezbroj sastanaka na temu Zakona o izbornim jedinicama, za moguće posljedice današnjeg događaja i nestavljanje na dnevni red ovog Zakona, osim dodatne uznemirenosti građana Bosne i Hercegovine i – odgovornost mora snositi i međunarodna zajednica. Većina tih sastanaka održana je uz njihovo aktivno učešće pa je za očekivati poslije svega da „otvore karte“ i jasno poruče,za kakvu se to i oni Bosnu i
Hercegovinu zalažu. Ako su za cjelovitu,neka onda potegnu mehanizme koji su im na raspolaganju i građane ove zemlje uvjere u to. Ako nisu, onda će snositi punu odgovornost za posljedice i ovog današnjeg čina u Domu naroda.

Što se tiče Demokratske fronte, učinićemo sve što nam bude na raspolaganju da spriječimo scenario davno spomenut, više ne u vicu već u stvarnosti: „Bosna i Hercegovina cijela – iz tri dijela“! Vjerujemo da se sa takvim scenarijom neće pomiriti ni građani ove zemlje, ni pod koju cijenu“, poručili su u četvrtak iz DF-a.