Članak

Uspavanka u Trnavi pripala Spartaku: Zrinjskog koštao igrač manje

Prvi udarac u okvir gola viđen je tek u 46. minuti utakmice. Grendel je šutirao, ali Brkić mu je vrhovima prstiju skinuo loptu. Desetak minuta kasnije Zrinjski je imao dobru akciju, ali Filipovićev ud

Prvih pola sata igre proteklo je bez skoro ijedne prilike na obje strane. Tek je u 35. minuti Todorović poslao dobar centaršut, ali Aćimović nije na vrijeme stigao na tu loptu.

Prvi udarac u okvir gola viđen je tek u 46. minuti utakmice. Grendel je šutirao, ali Brkić mu je vrhovima prstiju skinuo loptu. Desetak minuta kasnije Zrinjski je imao dobru akciju, ali Filipovićev udarac krajnjim naporom brani golman domaćih.

U 64. Spartak je ponovo stvorio dobru priliku. Jirka je probio odbranu Zrinjskog, šutirao, ali i ovoga puta Brkić je odbranio. Igrao se 69. minut kada je Ćirjak, skoro ba bespotrebno, žestoko startovao nad jednim protivničkih fudbalerom zbog čega je dobio drugi žuti, odnoso crveni karton.

Domaći su brojčanu prednost iskoristili desetak minuta kasnije kada je odličnu dugu loptu Rada, ona je prošla pored neopreznih defanzivaca Sarajeva, te stigla do Jirka koji lobuje golmana Sarajeva za vodstvo svog tima i prednost pred revanš utakmicu.

U 89. minuti i domaći su ostali sa igračem manje jer je Chanturishvili, također, dobio drugi žuti karton, ali bh. predstavnik nije imao dovoljno vremena da stigne do povoljnog rezultata.

Spartak 1:0 Zrinjski (Jirka 79’)

(sportske.ba)

#Sport