Objavljeno u kategoriji BiH na 11.07.2018 17:12:26

Vilić: Dženaza i ukop protekli bez ijednog incidenta

Vilić: Odao počast ubijenim Srebreničanima (Foto:Patria)

SREBRENICA, (Patria) - Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela potvrdio je za agenciju Patria da su dženaza i ukop 35 žrtava srebreničkog genocida okončani bez ijednog incidenta.

- Sve je proteklo na visokom sigurnosnom nivou. Zahvaljujem se u ime Direkcije Organizacionom odboru, svim učesnicima Operativnog štaba i posebnu zahvalnost upućujem građanima koji su bili strpljivi i slušali upute redara i policijskih službenika – kaže Vilić.

Podsjećamo, pored pripadnika Direkcije, u punom kapacitetu  učešće su uzeli i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Oružanih snaga BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, EUFOR-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije i nadležnih kantonalnih Ministarstava unutrašnjih poslova.

- Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u saradnji sa svim partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH odradili su dobar posao – dodaje Vilić.

Inače, nekoliko desetina hiljada građana su danas odali počast ubijenim Srebreničanima, koji su danas pronašli svoj posljednji smiraj u Memorijalnom centru Potočari.