Članak

Francuska prvi finalista Mundijala

Belgijanci su pokušavali doći do izjednačenja. Imali su nekoliko prilika u finišu utakmice, ali ostalo je 1:0 i Francuska je tako postala prvi finalista ovogodišnjeg Mundijala u Rusiji.

RUSIJA, (Patria) - U prvoj polufinalnu utakmici SP-a u Rusiji, odigranoj u St. Petersburgu, Francuska je savladala Belgiju sa 1:0 i izborila veliko finale.

Prvu veliku priliku vidjeli smo u 12. minuti kada je Mbappe šutirao, međutim ostalo je 0:0. U 14. minuti na drugoj strani prijeti Hazard, bez promjene rezultata.

Igrala se 28. minuta kada je De Bruyne sjajno šutirao, ali Lloris odlično brani. Pet minuta kasnije šansa za Girouda ostalo je 0:0.

Nastavak duela bolje otvaraju Francuzi i dolaze do u 52. minuti. Nakon kornera strijelac je bio Umtiti. U 59. minuti šansa za Belgiju Fellaini je odlično šutirao, Lloris još bolje intervenisao. U 73. minuti Francuzi su sjajno kombinovali, međutim Mbappe je bio neprecizan u zvaršnici.

Belgijanci su pokušavali doći do izjednačenja. Imali su nekoliko prilika u finišu utakmice, ali ostalo je 1:0 i Francuska je tako postala prvi finalista ovogodišnjeg Mundijala u Rusiji.

Sutra se igra susret Hrvatska-Engleska za drugog finalistu Mundijala.

#Sport