Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 10.07.2018 15:45:29

Uhapšen Almir Ejubović zbog nesreće u kojoj su poginule tri djevojke

Detalj stravične saobraćajne nesreće (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - Dvadesetogodišnji Almir Ejubović koji je vozio BMW X5 29. juna u kojem su se nalazile još četiri djevojke, od kojih su tri smrtno stradale kada je džip udario u stub na autoputu A-1, danas u podne je uhapšen. On se nalazio u bolnici na liječenju gdje je bio pod nadzorom pripadnika MUP KS. 

Nakon kriminalističke obrade, Ejubović će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS gdje će se postupajući tužilac odrediti o daljnjim mjerama. 

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS kazala je za Patriju da je Ejubović osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom više osoba.

U teškoj nesreći koja je izazvana neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, preminule su tri djevojke, dok je četvrta zadobila teške tjelesne povrede i nalazi se u bolnici. 

Policijskim uviđajem utvrđeno je da džip koji je vozio Ejubović nije bio registriran, odnosno imao je nepripadajuće registarske oznake. Prema nepotvrđenim informacijama koje su pojavile nakon nesreće, brzina kojom je Ejubović vozio prelazila je 200 km na sat.