Članak

Fudbaleri Željezničara otputovali u Estoniju na prvu utakmicu Evropske lige

Plavi će boraviti u hotelu Radisson Blu Sky, a večeras će odraditi jedan trening, dok je sutrašnji zakazan u terminu utakmice na A. Le Coq Areni u Talinu. Sutra će se medijima na konferenciji za medij

SARAJEVO, (Patria) - Ekipa Željezničara je sa sarajevskog aerodroma otputovala u estonski Talin gdje će boraviti i trenirati do susreta sa Narvom Trans koji se igra u četvrtak u 18 sati.

Plavi će boraviti u hotelu Radisson Blu Sky, a večeras će odraditi jedan trening, dok je sutrašnji zakazan u terminu utakmice na A. Le Coq Areni u Talinu. Sutra će se medijima na konferenciji za medije obratiti oba trenera i kapiteni ekipa.

U Estoniju su otputovali: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman – Siniša Stevanović, Aldin Šehić, Adi Mehremić, Antonio Pavić, Kemal Osmanković, Miloš Bakrač, Jadranko Bogičević – Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Jovan Blagojević, Ivan Čurjurić, Filip Arežina, Semir Dacić, Mladen Veselinović – Asim Zec, Dženan Zajmović, Sulejman Krpić. Zbog povrede aduktora lijeve noge u Talin nije otputovao Stojan Vranješ.

- Stanje u ekipi je dobro, imamo manjih problema, ali svi igrači osim Vranješa su spremni. On nije trenirao posljednjih sedam dana zbog povrede aduktora. Očekivanja su pozitivna, mislim da je ekipa izašla iz prvobitnog umora poslije napornih priprema i rada.

Znam da su navijači nestrpljivi i da je rezultat bitan, pa i u prijateljskim susretima. Ali meni ne toliko jer sam nov ovdje i prolazim period upoznavanja sa fudbalerima. Mislim da je ovo sada pravo vrijeme i da nema više alibija i izgovora. Idemo u Estoniju da ostvarimo dobar rezultat i da pružimo najbolje od nas što imamo, a za koliko će to biti dovoljno vidjet ćemo - kazao je šef struke, Slobodan Krčmarević.

- Što se tiče očekivanja, očekujemo pozitivan rezultat. Idemo da pobijedimo i tako ćemo se postaviti na terenu. Dobro smo analizirali protivnika i mislim da imamo dobre šanse da prođemo dalje - istakao je Filip Arežina.

Utakmica se igra u četvrtak u 18 sati, a revanš je na rasporedu 18. jula u 18 sati na Grbavici.

#Sport