Objavljeno u kategoriji Sport na 09.07.2018 12:20:44

U septembru s radom počinje golmanska Akademija Asmir Begović

 Nakon velikog uspjeha ljetnog kampa koji je u julu održan u Sarajevu, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović odlučio je u glavnom gradu naše zemlje otvoriti specijaliziranu školu za golmane.

Akademija Asmir Begović zamišljena je kao mjesto koje će dječacima i djevojčicama između 8 i 18 godina pružiti vrhunske uslove za rad, profesionalno okruženje i priliku za individualni napredak.

”Već jako dugo imam želju pokrenuti jedan ovakav projekt”, istakao je Begović, koji će zajedno sa svojim timom trenera u BiH i Engleskoj izraditi detaljan plan i program te nadgledati napredak polaznika.

- I ranije sam govorio da naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju, a onda sam se na Kampu iz prve ruke uvjerio da imamo jako talentovane mladiće i djevojke, koji imaju ogromnu želju i volju za radom, a mi im želimo pružiti priliku da se na vrhunskom nivou dodatno razvijaju i ispune svoje ambicije

Akademija Asmir Begović, kojoj će partner u projektu biti Škola fudbala Valter iz Sarajeva, s radom počinje u prvoj sedmici septembra 2018.