Članak

Otmičarka bebe danas u Tužilaštvu KS

Policijske patrole upućene su na lice mjesta, te je intenzivna potraga trajalo do 22 sata kada je na području Marijin Dvora pronađena osumnjičena i beba. Beba je prebačena na Pedijatrijsku kliniku KCU

SARAJEVO, (Patria) - Osumnjičena M. D. lišena je slobode zbog otmice tek rođene bebe, a trenutno se nalazi u MUP KS gdje se kriminalistički obrađuje. 

- Tokom dana bit će predata u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje - kazao je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo za agenciju Patria.

M. D. je jučer u popodnevnim satima u ulici Igmanska u Hadžićima predstavljajući se kao patronažna sestra ušla u stan u kojem se nalazila muška beba rođena prije desetak dana koju je čuvala tetka. Lažna patronažna sestra nosila je bijeli mantil, stetoskop te je uspjela tetku udaljiti iz prostorije gdje je beba pod izgovorom da je nešto prosula u kupatilu. Nakon što je tetka dječaka ušla u kupatilo, M. D. je zaključala te zgrabila dijete i udaljila se u nepoznatom pravcu. 

Policijske patrole upućene su na lice mjesta, te je intenzivna potraga trajalo do 22 sata kada je na području Marijin Dvora pronađena osumnjičena i beba. Beba je prebačena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a gdje je utvrđeno da je beba zdrava i nema nikakvih posljedica. 

#CrnaHronika