Objavljeno u kategoriji Sport na 11.03.2014 00:00:00

Salihamidžić: Ozil često nestaje u igri što nije dobro

Salihamidžić: Pep je napravio dobar posao

Bivši reprezentativac BiH i veznjak minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić za inostrane medije  kritizirao je Mesuta Ozila, prenosi novinska agencija Patria. Salihamidžić je kazao da se Ozil često „gubi u igri“ što nije dobro.

- Veliki izazov je pred Ozilom. On može puno više od ovoga što daje. Igrao je i za Real Madrid prije, ali ja ne mogu objasniti zašto tako često nestane u igri – kazao je Salihamidžić.

Salihamidžić, koji je nosio dres Bayerna od 1998. do 2007., vjeruje da strateg Bayerna Pep Guardiola ne može u Bayernu raditi kao u Barceloni te da se ne može osloniti samo na jednog igrača kao što je to bio slučaj s Lionel Messijem u Barsi.

- Bayern je i ranije bila velika ekipa što je rezultiralo plasmanom u finale Lige pravaka. Veliki rezultat je došao upravo zbog njihovog rada, a to im je i bio cilj. Guardiola je napravio neke promjene i čini to uspješno. On je napravio nekoliko taktičkih promjena i oni izgledaju vrlo fleksibilni. Oni su sada pomalo slični Barceloni u tom aspektu igre – dodao je Salihamidžić.

On je dodao da se Bayern može voljeti ili mrziti, ali da su Bavarci nešto savršeno.

- Tim Bayerna je uravnotežen i ne oslanjaju se na samo jednog igraču. Bavarci su stvorili nešto savršeno i potpuno se uklapaju u velike snage nogometa – dodao je Salihamidžić.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android