Objavljeno u kategoriji Biznis na 02.07.2018 09:19:00

Nakon skoro tri decenije iz Sarajeva krenuo voz prema Bihaću

Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Voz Sarajevo – Bihać krenuo je sa sarajevske Željezničke stanice, skoro tri decenije nakon što je vozio posljednji put. 

Iz Željeznica FBiH je saopćeno da, prema planiranom redu vožnje za 2017/2018. godinu, BH voz će kretati iz Sarajeva u 16 sati, a u Bihać će stizati u 00:28 sati. Iz Bihaća voz će kretati u 01:57 sati, a u Sarajevo će stizati u 10:28.

"Željeznice Federacije BiH nastojat će svojim putnicima pružiti što povoljniju cijenu putovanja na relaciji Sarajevo - Bihać - Sarajevo, te će karta u jednom smjeru koštati 36,70 KM, a povratna karta 59,10 KM sa popustima koje putnici ostvaruju po odgovarajućim osnovama", naveli su iz ŽFBiH, prenosi agencija Patria.

Osim povlastice za povratna putovanja ŽFBiH, saopćeno je iz ove kompanije, nude putnicima i čitav niz drugih komercijalnih povlastica za određene kategorije putnika. Povlastica od 30 % odobrava se kod putovanja u grupi od najmanje 6 odraslih putnika. Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, lica starija od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi. Djeca starosne dobi od 4 – 12 godina, slijepa lica i njihovi pratioci, kao i grupe veće od 30 putnika  imaju povlasticu 50 % od redovne vozne cijene. Kod korištenja povlastice  putnici moraju imati propisan osnov za povlasticu.

Djeca do 4 godine starosti ostvaruju pravo na besplatnu vožnju.

Vozovi sa Talgo garniturama koji će saobraćati na relaciji Sarajevo – Bihać - Sarajevo imaju u svom sastavu i kola za spavanje, ukupno 5 kabina sa dva posteljna mjesta u svakoj kabini. Vozna karta sa dodatkom za korištenje posteljnog mjesta u kolima za spavanje za jedan pravac na relaciji Sarajevo - Bihać, odnosno Bihać - Sarajevo iznosi 60,70 KM.