Objavljeno u kategoriji Region na 30.06.2018 21:21:32

Vučić: Za Srbiju je dobitak ako dobije i jedan metar na Kosovu

Foto Facebook / @vucicaleksandar

LJIG, (Patria) - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi za Srbiju bio dobitak da dobije "jedan metar na Kosovu" gdje, kako je kazao, "danas nemamo ništa".

Tokom posjete selu Donji Banjani, kod Ljiga, rekao je da ga u vezi s Briselskim dijalogom kritikuju oni koji su "postavili granicu između Srbije i Kosova, a danas bi htjeli Skadar i Glogovac".

"Pismo Vladimiru Putinu je poslao čovjek koji je postavio granicu, a mi bismo rekli 'administrativnu liniju' na Brnjaku, u njegovoj opštini Zubin Potok. On i njegova vlast postavili su granicu na Jarinju, a danas govore: 'Mi bismo i Skadar, svakako nam dajte Glogovac', a onda se pitate da li je to realno", kazao je Vučić, objavila je Beta.

Uz ocjenu da je prethodna vlast, do 2012. godine, stavila "pečat i vosak na kosovsku nezavisnost", Vučić je kazao da se sadašnja vlast bori da "dobijemo šta možemo za svoj narod i svoju državu".

"Sve što su oni izgubili, da jedan metar dobijemo, dobitak je, jer sada nemamo ništa. Ljudi treba da imaju povjerenja u svoje rukovodstvo koje danonoćno radi na tom pitanju. Danas nismo sasvim isključeni iz toga, a do 2012. godine samo su čekali da stavimo potpis na nezavisnost koja je Kosovu data", kazao je Vučić, prenosi Patria.