Članak

Fudbalerke BiH poražene od Kazahstana u Zenici

Ženska reprezentacija BiH kvalifikacije za SP završava 4. septembra kada će gostovati u Rusiji.

ZENICA, (Patria) - Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici od Kazahstana sa 0:2 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019.

Prvu priliku imala je Lidija Kuliš već u 4. minuti kada je šutirala sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola.

Mejrema Medić je nakon dodavanja Kuliš u 17. minuti uspjela da stvori sebi poziciju za šut iskosa sa lijeve strane protivničkog šesnaesterca, ali nije zahvatila loptu na najbolji način i ona je završila u rukama golmanice Kazahstana Oksane Zheleniyak.

Gošće do prednosti dolaze u 33. minuti. Kamila Kulmagambetova je izvela slobodan udarac sa lijeve strane, a Amira Spahić je glavom sa peterca postigla autogol za 0:1.

U drugom poluvremenu bh. tim je imao blagu terensku inicijativu i veći posjed lopte, ali bez pravih prilika za pogodak. Tek je u 69. minuti Milena Nikolić krenula ka golu Kazahstanki, ali je Zhelenyak na vrijeme istrčala ispred svog gola i uspješno intervenisala.

Kazahstan je u 74. minuti udvostručio prednost kada je Yekaterina Babshuk lob udarcem sa oko 25 metara poslala loptu u mrežu Envere Hasanbegović.

Ženska reprezentacija BiH kvalifikacije za SP završava 4. septembra kada će gostovati u Rusiji.

#Sport