Objavljeno u kategoriji Lifemagazin na 12.06.2018 13:32:44

Maskenbalom u ulici Štrosmajerova počeli Dani djeteta

Maskenbal u centru Sarajeva

SARAJEVO, (Patria) - U srcu Starog Grada, u ulici Štrosmajerova, brojni mališani su se zabavili uz maskenbal, face painting, balone, maskote i igru, a time je počeo višednevni program „Dani djeteta“ koje organizuje Općina Stari Grad.

Program u Štrosmajerovoj ulici je bio otvoren za sve mališane, ali su većinu činili starogradski prvačići, koji su posljedni dan ove školske godine, odnosno 'veseli čas' proslavili velikim maskenbalom. Prvačić Nedim Mimani se maskirao u policajca: „Imam veliku želju da postanem policajac kad odrastem i zbog toga sam izabrao ovaj kostim, mnogo mi se sviđaju i maskote“ kazao nam je Nedim.

Curica Lejla Kulibašić u kostimu vještice: „Mama mi je pomogla da napravim ovaj kostim, jako mi se sviđa kako izgledam i nisam toliko strašna“, kroz smijeh je rekla Lejla. Na maskenbalu su bili prvačići iz svih šest osnovnih škola sa područja Starog Grada, a učiteljica Alisa Mujan iz OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković" sa Hrida je povela dva odjeljenja: „Djeca se zaista divno zabavljaju i mnogo hvala Općini Stari Grad za ovaj 'veseli čas' u ime svih nas“, bile su riječi učiteljice Alise.

Vesela kolona predvođena maskotama Minnie, Mickey Mouse, Spiderman i Hulk su obišli i jedan veseli krug ulicama Zelenih beretki, Zlatarska, Ferhadija i povratak u Štrosmajerovu, a privukli su pažnju velikog broja prolaznika, ali i stranih turista. Program „Dani djeteta“ organizuje Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad povodom završetka školske godine kao i Međunarodnog Dana djeteta, koji se obilježava u ovom mjesecu, a trajat će do 20. juna.