Članak

ZOI '84: Šestosjed na Bjelašnici vrijedan 16 miliona KM nije u funkciji

Početkom juna Vlada KS unatoč lošim poslovnim rezultatima u ZOI'84 Hubijara postavlja za predsjednika povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo nakon smjene predsjednika Nermina Muzura koj

SARAJEVO, (Patria) – Izvještaj o radu ZOI'84 za 2016. godinu krajem januara ove godine nije dobio podršku zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, dok Izvještaj za 2017. godinu nije ni razmatran. Iako je tadašnji premijer KS Elmedin Konaković tražio smjenu direktora Midhata Hubijara, do toga nije došlo. Umjesto toga smijenjen je Konaković.

Konaković je u svom obrazloženju zastupnicima naveo da je 2016. godina bila loša, a 2017. i najgora kada je riječ o poslovanju ZOI'84. On je napomenuo da je Vlada KS izdvajala novac za plaćanje dugova, plaće, kao i nabavku četverosjeda, šestosjeda i sistema vještačkog osnježivanja na Bjelašnici.  

Samo za projekat šestosjeda izdvojeno je 16 miliona KM, a u decembru 2017. godine i zvanično je pušten u rad. Iako je trebao donijeti višestruku korist Bjelašnici, kao i samom preduzeću ZOI'84 kako u zimskom tako i ljetnom periodu, to se nije dogodilo. Na zvaničnoj stranici ZOI'84 navedeno je da od 5. juna ne radi šestosjed na Bjelašnici. Austrijska firma koja je ranije servisirala šestosjed na Bjelašnici, navodno je odustala od tog posla. 

Početkom juna, unatoč lošim poslovnim rezultatima u ZOI'84, Vlada KS Hubijara postavlja za predsjednika povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo nakon smjene dotadašnjeg predsjednika TZ Nermina Muzura, imenovan u mandatu Elmedina Konakovića. Uz Hubijara su u TZ imenovani i Alen Divović, vlasnik privatne turističke agencije i Elvir Resić, bivši direktor TVSA, koji je početkom aprila podnio ostavku na tu poziciju.

Direktor ZOI'84 Midhat Hubijar nije želio govoriti za Patriju o ovim problemima.

#BiH