Članak

U Iraku podmetnut požar u skladištu s glasačkim listićima

Požar je izbio jučer u skladištima ministarstva trgovine u Bagdadu, neposredno nakon što je iračko Vrhovno pravosudno vijeće imenovalo devet sudija koji će nadgledati ponovno prebrojavanje listića sa

BAGDAD, (Patria) - Požar u Bagdadu, u kojem je uništeno skladište gdje su se čuvali glasački listići s parlamentarnih izbora održanih 12. maja je krivično djelo, , izjavio irački minsitar unutrašnjih poslova, javljaju svjetski mediji, prenosi BHRT.

- Nema nikakve sumnje da se radi o namjernom činu i ja lično pratim istragu s kriminalnom policijom i istražnom komisijom zaduženom za ovaj slučaj - rekao je minsitar Kasem al Aradži.

Požar je izbio jučer u skladištima ministarstva trgovine u Bagdadu, neposredno nakon što je iračko Vrhovno pravosudno vijeće imenovalo devet sudija koji će nadgledati ponovno prebrojavanje listića sa izbora i zamijeniti članove izborne komisije.

U Iraku treba ponovo prebrojati deset miliona glasačkih listića da bi se provjerila tvrdnja da je bilo manipulacija tokom izbora, održanih u maju, na kojima je pobijedio šiitski nacionalistički lider Moktada Sadr.

#Svijet