Članak

Zapalio se autobus s učenicima iz Banja Luke na ekskurziji u Italiji

Jedna putnica iz autobusa rekla je da uopšte nije primijetila kada je motocikl otišao pod autobus.

RIM, (Patria) - Autobus koji je vozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju izgorio je u Italiji, a povrijeđenih đaka nema, potvrđeno je iz te škole, pišu Nezavisne novine.

Kako su kazali, to se dogodilo kada se motocikl, nakon sudara sa vozilom, odbio pod autobus.

- Pritom je došlo do požara na autobusu. Najbitnije je da povrijeđenih nema - kazali su iz škole.

Jedna putnica iz autobusa rekla je da uopšte nije primijetila kada je motocikl otišao pod autobus.

- Sve se dogodilo na brzinu, ništa nismo uspjeli vidjeti - rekla je ona za Nezavisne.

Đaci su na ekskurziju otišli posredstvom agencije "Star Travel", a njihova direktorica Biljana Čigoja kazala je da trenutno, zbog obaveza, nije u prilici da razgovara. U toj agenciji kratko su kazali da je najbitnije to što su sva djeca živa i zdrava, te da više informacija za sada ne mogu saopštiti.

Povrijeđeni motociklista je helikopterom prevezen u bolnicu.

Igor Babić, generalni konzul BiH u Milanu, potvrdio je za Nezavisne da je Konzulat u kontaktu sa italijanskom policijom te da mu je iz više izvora potvrđeno da nema povrijeđenih.

- Izgorjele su djeci putne isprave, ali ne bi trebalo biti problema da se to riješi. To bi trebalo biti riješeno brzo - kazao je Babić.

Dodao je da će djeci biti pružena maksimalna pomoć.

- Bit će pružena podrška tim ljudima, i u smislu mog ličnog kontakta sa policijom i Crvenim krstom, da u ovom trenutkom dobiju svu pažnju, jer su u stanju šoka, jer je izgorjelo vozilo u kojem su se kretali. To je već 'dovoljno' da im je učinilo ekskurziju ne toliko lijepom - naglasio je Babić.

Najbitnije od svega je to što su sva naša djeca živa i zdrava, a materijalna šteta će se nadoknatiti, rekao je za Nezavisne otac jedne učenice iz Banja Luke koja je bila u autobusu.

Po njegovim riječima, ugođaj djeci je propao, i ovo im je drugi dan na ekskurziji, ali to nije bitno, koliko je važno da nema povrijeđenih.

- Moja kćerka je među prvima izašla iz autobusa, tako da je sve iznijela prije nego što je autobus izgorio. Nekim učenicima izgorjele su i pare, ali imam uvjeravanja da će se učenicima pomoći - rekao je otac učenice.

#CrnaHronika