Članak

Kako olakšati simptome alergijskog rinitisa?

Tipični simptomi alergijskog rinitisa su kihanje, svrbež nosa, obilna vodenasta sekrecija iz nosa, otok nosne sluznice, otežano disanje kroz nos.

Alergijski rinitis je upala nosne sluznice izazvana nekim od alergena, a posebno s velikom učestalošću se javlja u proljeće i ljeto kada cvjetaju drveće, trave i korovi i kada je koncentracija polena u vazduhu povećana. Tipični simptomi alergijskog rinitisa su kihanje, svrbež nosa, obilna vodenasta sekrecija iz nosa, otok nosne sluznice, otežano disanje kroz nos.

Sigurno ste se zapitali šta možete poduzeti kako biste spriječili nastanak simptoma alergijskog rinitisa.  Pratili ste polenski kalendar i izbjegavali boravak na otvorenom za vrijeme najveće koncentracije polena. Koliko lijepih trenutaka kao što su odlazak na izlet s porodicom ili djecom u park ste se morali odreći? Da li je nešto od toga dalo rezultate? Vjerujemo da je odgovor ne.

Primjena lijekova iz grupe antihistaminika je jednostavno i efikasno rješenje protiv simptoma alergijskog rinitisa.

Alerix® - za  efikasnu i sigurnu kontrolu simptoma alergijskog rinitisa

Alerix® (feksofenadin) je predstavnik novije generacije antihistaminika za sistemsku  primjenu, namijenjen za primjenu kod odraslih osoba i djece uzrasta 12 i više godina. Alerix® brzo i efikasno ublažava ili u potpunosti otklanja simptome alergijskog rinitisa kao što su: kihanje, curenje iz nosa, svrbež, crvenilo i suzenje očiju, pritisak i bol u sinusima. Za razliku od starijih predstavnika ove grupe lijekova,  Alerix® ne izaziva pospanost niti utiče na sposobnost upravljanja vozilima, pa je lijek izbora za osobe čiji posao zahtijeva pojačanu koncentraciju ili upravljanje motornim vozilima. Alerix® značajno poboljšava kvalitet života osoba oboljelih od alergijskog rinitisa zahvaljujući brzom početku djelovanja (već nakon sat vremena od primjene) i 24–satnoj kontroli simptoma.

 Za više informacija posjetite web stranicu: http://alerix.ba/

#Lifemagazin