Članak

Muriz Memić i Ifet Feraget kod predsjednika VSTV-a, više detalja bit će poznato nakon sastanka

Memić je za agenciju Patria kazao da je osnovni zahtjev ostavka Dalide Burzić, glavne tužiteljice Tužilaštva KS uz krivičnu i materijalnu odgovornost.

SARAJEVO, (Patria) - Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića 22. maja é sa svojim advokatom Ifetom Feragetom održati sastanak sa predsjednikom VSTV-a Milanom Tegeltijom i potpredsjednicama Jadrankom Lokmić-Misirača i Ružicom Jukić. Sastanak počinje u 14 sati, a nakon sastanka Memić i Feraget dat će izjave za medije ispred zgrade Suda BiH. 

Memić je za agenciju Patria kazao da je osnovni zahtjev ostavka Dalide Burzić, glavne tužiteljice Tužilaštva KS uz krivičnu i materijalnu odgovornost. 

- Predsjednika VSTV-a ću upoznati sa svim nezakonitostima u slučaju ubistva mog sina i neradu Tužilaštva KS koje je sakrilo dokaze, tvrdilo da ne postoje. Ovo je slučaj gdje se promijenilo devet tužilaca, zašto ako je riječ o saobraćajnoj nesreći - kazao je Memić. 

Prošle sedmice Memić je sa svojim advokatom već bio kod potpredsjednice VSTV-a Jukić kojoj su predočena sva saznanja i greške Tužilaštva KS. Porodica Memić već je podnijela krivične prijave protiv jednog vještaka i tužioca Seada Kreštalice, a to će učiniti i protiv svih drugih tužilaca i vještaka koji su sačinili, kako oni tvrde, lažne nalaze. 

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu 22. maja će biti nastavljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića. Suđenje se privodi kraju, a porodica Memić nakon okončanja postupka očekuje novu istragu o ubistvu Dženana Memića. Podsjećamo, već više od dvije godine nije poznato kako je Memić zadobio povrede u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. 

#BiH