Članak

Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog trgovine drogom

Zaplijenjena količina opojne droge, na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više desetina hiljada KM.

SARAJEVO, (Patria) - Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mirka Atiljevića (1992) i Blagoje Kovača (1997) iz Trebinja, državljana BiH, koji se nalaze u pritvoru.

Optuženi se terete da su u mjesecu aprilu 2018. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, udružili se s njima poznatim licem sa ciljem neovlaštenog međunarodnog prijenosa i prodaje opojne droge "Cannabis" iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Prema navodima optužnice, optuženi su dana 5.4.2018. godine u večernjim satima lišeni slobode u pograničnom pojasu na području opštine Ravno, kada su preko državne granice pješice ilegalno pokušali prenijeti opojnu drogu "Cannabis", u vreći i torbi u kojima se ukupno nalazilo oko 35 kg opojne droge, te tom prilikom su uočeni i spriječeni od strane pripadnika Granične policije BiH.

Zaplijenjena količina opojne droge, na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više desetina hiljada KM.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 1.  u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnom drogom iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.
Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

#CrnaHronika