Objavljeno u kategoriji BiH na 16.04.2018 18:07:30

Odgođeno imenovanje čelnika policijskih agencija u BiH

Foto:Patria

SARAJEVO, (Patria) - Rang-lista uspješnih kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine koju je na sjednici trebalo iznijeti Ministarstvo sigurnosti, odnosno ministar Dragan Mektić odgođeno je za narednu sjednicu, potvrđeno je Patriji.

Kako su izjavili dobro upućeni izvori iz Vijeća ministara, sva kadrovska pitanja odgođena su za narednu sjednicu. 

Nezavisni odbor Parlamenta BiH sačinio je rang listu najuspješnijih kandidata za rukovodne pozicije policijskih tijela BiH, koje je uputio ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću. Za direktora Granične policije BiH predložen je Zoran Galić, kao jedini kandidat za tu poziciju.

POVEZANI TEKST Pismo Mektiću: Tužilaštvo hitno mora ući u Graničnu policiju, nedostaju snajperi i municija

Za poziciju zamjenika direktora Granične policije BiH uspješna su bila tri kandidata - Fahrudin Halać, Jasmin Gogić i Ensad Korman.

Za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH najbolje plasirani kandidat i ujedno kandidat koji je u odnosu na sve druge osvojio najveći broj bodova je Mirsad Vilić. Na listi za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela bio i Jasmin Gogić koji je, takođe, osvojio više od 50 posto od maksimalno mogućeg broja bodova.

Za poziciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, popunjavaju se dva mjesta, najbolje plasirana su četiri kandidata Ivica Bošnjak, Relja Kovač, Dragan Prodanović i Ranko Vuković.

Za poziciju zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) predložen je Đuro Knežević.