Objavljeno u kategoriji Region na 16.04.2018 08:54:45

Đukanović: Građani su izabrali put u bolju budućnost

Milo Đukanović

CRNA GORA, (Patria) - Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da je njegova pobjeda na predsjedničkim izborima dokaz nepobjedivosti koalicije koja je na vlasti u Crnoj Gori. Đukanović je saopštio da je izborni rezultat potvrda riješenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU.

On je, obraćajući se pristalicama u izbornom štabu, saopštio da su ostvarili vrijednu izbornu pobjedu u korist evropske budućnosti Crne Gore u prvom krugu.

- Kako smo i najavili, u prvom i jedinom izbornom krugu osvojili smo 54 odsto glasova i tako nadjačali zajedničke napore šest drugih kandidata na ovim izborima - rekao je Đukanović, navodeći da neće iznevjeriti očekivanja građana u narednih pet godina.

- Ovo je prilika da zahvalim građanima koji su dali podršku mojoj kandidaturi. Prilika je da kažem da veoma cijenim entuzijazam i lojalnost i posvećenost građana koji podržavaju ovu politiku sve vrijeme. Ubijeđen sam da većina tih ljudi imaju svakodnevne teške životne probleme, pa razumiju da je ovo put u bolju budućnost - istakao je Đukanović.

Novi šef crnogorske države se zahvalio i koalicionim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost DPS-u, šaljući time poruku svima i u Crnoj Gori i izvan zemlje da su nepobjediva koalicija.

Umjesto poruke protivkandidatima, Đukanović se obratio opozicionim liderima, koji su, kako je rekao, bili njegovi stvarni protivnici na izborima.

- Ovaj rezultat je toliko ubjedljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša vrlo istrajna politička stanovišta, da shvatite da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla, negiranjem rezultata koji predstavljaju izraz demokratske volje građana - rekao je Đukanović.

On je rekao da su pred Crnom Gorom mnoga iskušenja, ali da je prioritet ekonomski razvoj koji treba da garantuje rast životnog standarda građana i savladavanje podjela u društva.

- Da se homogenizuju ljudski potencijali, jer ćemo sa više snage moći da uspješnije savladavamo izazove koji su pred nama - rekao je Đukanović.

Poručio je da želi da nastavi da predano radi sa svim državnim organima u Crnoj Gori.

- Da doprinesemo onom što su želje svakog crnogorskog građanina. Znam da svako želi da živi bolje, da obezbijedit bolje plate i penzije.

Pobjeda na predsjedničkim izborima su, kako je rekao, velika odskočna daska na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani 27. maja.

- Vjerujem da imamo odličan zalet i da ćemo odgovornim radom u sljedećih mjesec dana stvoriti uslove da još jednom slavimo i 20. maja i 27. maja - rekao je Đukanović.