Objavljeno u kategoriji Region na 15.04.2018 18:42:58

Crna Gora: Izlaznost na izborima veća od 55 posto

Foto Ilustracija

CRNA GORA, (Patria) - U Crnoj Gori danas se održavaju predsjednički izbori, sedmi od uvođenja višestranačja, a pravo glasa ima 532.599 građana. Biračka mjesta otvorena su od 7 do 20 sati. Na predsjedničkim izborima učestvuju sedam kandidata.

Do 18 sati glasalo je 54,6 % birača. To je više od 10% manja izlaznost nego na parlamentarnim izborima 2016., a neznatno veća nego na prethodnim predsjedničkim izborima 2013. godine.

Prvi na listi kandidat je Prave Crne Gore Marko Milačić, drugi Mladen Bojanić, kandidat Demokratskog fronta, Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Kandidat stranke pravde i pomirenuja Hazbija Kalač je na trećem mjestu, a slijede Vasilije Miličković, predstavnik Grupe birača "Građanska akcija" i Partije penzionera, invalida i restitucije i Dobrilo Dedeić, predstavnik Srpske koalicije.

Na šestom mjestu izborne liste je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, a na sedmom kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. 

Đukanović je nakon glasanja kazao da očekuje pobjedu i da Crna Gora odabere evropski put.