Članak

Sarajevo i Željo razočarali na Koševu

Posjeta u sarajevskim derbijima na stadionu Asim Ferhatović Hase odavno nije bila lošija. Na tribinama se skupilo jedva 5.000 ljubitelja fudbala, a s obzirom na bojkot Hordi zla Plavi su imali brojnij

SARAJEVO, (Patria) - Derbi susret između Sarajeva i Željezničara u okviru petog kola Lige za prvaka Premijer lige BiH završio je bez pogodaka (0.0).

Posjeta u sarajevskim derbijima na stadionu Asim Ferhatović Hase odavno nije bila lošija. Na tribinama se skupilo jedva 5.000 ljubitelja fudbala, a s obzirom na bojkot Hordi zla Plavi su imali brojniju podršku.

Trener Bordo tima Husref Musemić je za ovaj meč uspio oporaviti nekoliko igrača uključujući Anela Hebibovića i Mersudina Ahmetovića koji su bili starteri, dok je u posljednji tren ostao bez Emira Halilovića. Sličan problem zadesio je i trenera Plavih Admira Adžema, umjesto najavljenog Kenana Hadžića u stratnih 11 se našao Kemal Osmanković.

Prvih 20-ak minuta je proteklo bez ikakvih uzbuđenja, domaći su bili nešto aktivniji, imali terensku incijativu i nekoliko solidnih situacija da ugroze Vedrana Kjosevskog, međutim ništa konkretno.

U 23. minuti stativa spašava Plave, poslije lijepe akcije sa 10-ak metara je šutirao Amar Rahmanović, sreća je bila na strani gostiju.

Ipak, Željo je uspio uspostaviti ravnotežu te preseliti igru na polovinu Sarajeva, prvu kakvu-takvu priliku gosti su stvorili u 36. minuti. Jovan Blagojević je šutirao iz kornera, a glavom pored gola je šutirao Adi Mehremić. Dvije minute kasnije lijepo su iznijeli loptu, napravili višak, međutim Dženan Zajmović je pogrešnim pasom sve upropastio.

Plavi su u 63. minuti imali sjajnu situaciju da povedu, Zajmović je na lijevoj strani iz igre izbacio Joachima Adukora, pronašao Vranješ koji iz odlične pozicije šutira užasno pa je Bojan Pavlović bez problema zabilježio svoju prvu odbranu na susretu.

U 75. minuti Mićo Kuzmanović napravio višak, uposlio je rezervistu Halid Šabanović iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola. Sarajevo je potom prijetilo u dva navrata preko Alena Mustafića, ali nije bilo promjene rezultata.

Veliku šansu za Željezničar u 88. minuti utakmice imao je Dženan Zajmović. Oslobodio se svojih čuvara, a potom izašao pred Bojana Pavlovića, koji mu je odbranio udarac. Potom je na drugoj strani Mićo Kuzmanović bio u dobroj prilici, ali u posljednji čas intervenisao je Daniel Graovac te otklonio opasnost. Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja niti promjene rezultata.

Sarajevo: Pavlović, Kuzmanović, Sarić, Ahmetović(od 78. Mustafić), Rahmanović(od 70. Herić), Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić(od 67. Šabanović, Crepulja, Adukor. Trener: Husref Musemić.

Željezničar: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić (Od 81’ Žerić), Zajmović, Hadžić, Vranješ, Hajdarević, Ubiparip (od 70. Kajkut). Trener: Admir Adžem.

#Sport