Objavljeno u kategoriji Region na 15.04.2018 09:09:37

Za predsjednika Crne Gore sedam kandidata

Sedmi predsjednički izbori u Crnoj Gori

CRNA GORA, (Patria) - U Crnoj Gori danas se održavaju predsjednički izbori, sedmi od uvođenja višestranačja, a pravo glasa ima 532.599 građana. Biračka mjesta otvorena su od 7 sati sa malim zakašnjenjem na pojedinim glasačkim mjestima. Na predsjedničkim izborima učestvuju sedam kandidata.

Do 8 sati je glasalo 3,3 odsto birača, ili 17.660 glasača. Građani će moći glasati na 1.214 biračkih mjesta, koja će biti otvorena od sedam do 20 sati.

Predsjednici Crne Gore su bili Momir Bulatović (dva mandata), Milo Đukanović i Filip Vujanović. 

Prvi na listi kandidat je Prave Crne Gore Marko Milačić, drugi Mladen Bojanić, kandidat Demokratskog fronta, Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Kandidat stranke pravde i pomirenuja Hazbija Kalač je na trećem mjestu, a slijede Vasilije Miličković, predstavnik Grupe birača "Građanska akcija" i Partije penzionera, invalida i restitucije i Dobrilo Dedeić, predstavnik Srpske koalicije.

Na šestom mjestu izborne liste je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, a na sedmom kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.