Članak

Asmir Begović domaćin ljetnog trening kampa za golmane

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović bit će organizator i domaćin specijaliziranog trening kampa za golmane koji će se održati

SARAJEVO, (Patria) - Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman engleskog premijerligaša AFC Bournemoutha Asmir Begović bit će organizator i domaćin specijaliziranog trening kampa za golmane koji će se održati u Sarajevu 9. i 10. juna ove godine.

Kamp ima za cilj dječacima i djevojčicama između 8 i 16 godina ponuditi iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima, promovisati poštovanje rivala, saigrača i trenera, ali u isto vrijeme pružiti mladima priliku za zabavu i stvaranje novih prijatelja.

”Ideja da u Bosni i Hercegovini pokrenemo jedan ovakav kamp nije došla preko noći”, objašnjava Begović, koji je sam sudjelovao u pripremanju dvodnevnog programa rada i koji će u toku kampa između ostalog i aktivno raditi s polaznicima i pokušati pomoći svojim savjetima.

”Naša zemlja ima veliku golmansku tradiciju i želimo talentovanim golmanima i golmanicama pružiti priliku da se kroz ozbiljan rad na individualnom nivou dodatno razvijaju i steknu nova znanja koja će im pomoći u budućnosti”, dodao je Begović.

Kampa će se održavati na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru.

#Sport