Članak

Tužilaštvo KS sumnjiči 25 osoba za nabavku i prodaju droge

Postupajući tužilac će u zakonskom roku od 24 sata odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenima. Sumnjiče se da su se organizirali u dvije grupe kojim su rukovodili Samedin Fišić i Malik Mušanović te

SAARJEVO, (Patria) - Pod nadzorom Tužilaštva KS, a u sklopu akcije kodnog naziva „Limit“, policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo slobode su lišili 33 osobe. U nadležnost Tužilaštva KS predato je 25 osumnjičenih i to: Samedin Fišić, Malik Mušanović, Anel Đono, Muhamed Harbaš, Dževad Haskić, Jasmina Pintol, Alem Kahrović, Muhamed Đonko, Emir Milišić, Haris Dupovac, Jasmin Žunić, Jasmin Hamzić, Eldin Kusura, Eldin Veljković, Alen Papić, Dženan Kadrić, Saša Kozomora, Armin Tabak, Kenan Duraković, Irsan Buzoku, Šemso Selimović, Haris Bektešević, Sead Hanjalić i Vahidin Gakić. 
 
Postupajući tužilac će u zakonskom roku od 24 sata odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenima. Sumnjiče se da su se organizirali u dvije grupe kojim su rukovodili Samedin Fišić i Malik Mušanović te se bavili nabavkom i prodajom opojne droge različitih vrsta. 
 
- Inače, prilikom jučerašnjih pretresa na više od 30 lokacija na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona pronađeno je i privremeno oduzeto oko 4 kg različitih opojnih droga, vatreno oružje, municija, minsko-eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobile, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom - saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

#CrnaHronika