Članak

Uhapšeno 30 osoba, pronađeno četiri kilograma opojnih droga

Tokom današnjih aktvnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vršili su se pretresi na 31 lokaciji i to na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te

SARAJEVO, (Patria) - Dana 04.04.2018. godine policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva „LIMIT“, na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom današnjih aktvnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vršili su se pretresi na 31 lokaciji i to na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je lišeno slobode više od 30 lica.

 Provodeći navedene aktivnosti do sada je pronađeno i privremeno oduzeto cca. 4 kg različitih opojnih droga i to „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin“, „Kokain“ i dr., te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za putničkom motorno vozilo kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona,  Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

#CrnaHronika