Objavljeno u kategoriji Sport na 09.03.2014 00:00:00

Džeko utakmicu završio sa povezom na glavi

Džeko u akciji: Loša igra Citiya i težak poraz

Klub našeg Edina Džeke, Manchester City iznenađujuće je danas, i to na svom terenu, poražen od Wigana u utakmici engleskog FA kupa rezultatom 1:2. Tim Manuela Pellegrinija odigrao je očajno prvo poluvrijeme nakon kojeg je već gubio 0:1 od čvrste ekipe Wigana. Napad u kojem su igrali rekonvalescent Aguero i španski napač Negredo nije imao ideje kako probiti odbranu, 

Tek po ulasku Džeke u drugom poluvremenu, City je dobio na napačkoj oštrini, no nedovoljno za preokret. Jedini gol za City je postigao Samir Nasri i to u akciji u kojoj je naš napadač iako uz lakšu povredu sjajno skočio i dodao loptu Ričardsu, a ovaj Nasriju koji je volejom pogodio donji lijevi ugao gola gostiju.

U zadnji dvadesetak minuta Džeko je imao nekoliko lijepih akcija, ali nije imao sreće. Dva udarca, jednom glavom, a potom i nakon dobre akcije intervencijom odbrambenih igrača, su završila tik iznad prečke. Kakvu je bitku vodio sa odbranom Wigana najbolje govori činjenica da je utakmicu završio sa povezom na glavi, nakon što je dobio udarac laktom u arkadu. City se, očito je, nalazi u krizi, a česte izmjene sastava i neigranje Fernandinha utiču na rezultat, a u današnjoj utakmici tim iz Mančestera su najviše koštale neshvatljive greške u u odbrani.   


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android