Objavljeno u kategoriji BiH na 09.03.2014 00:00:00

Vrijednost porasla Kolašincu i Bičakčiću, Salihoviću i Spahiću pada

Kolašinac: Odlične igre u Šalkeu i reprezentaciji

Poraz od Egipta u prijateljskom meču nije utjecao na promjenu vrijednosti bh. reprezentativaca na nogometnom tržištu, no njihove igre posljednjih mjesec dana u matičnim klubovima jesu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

U posljednjih mjesec dana prema najpoznatijoj svjetskoj internet stranici koja prati nogometne transfere i vrijednost igrača na tržištu, četvorici bh. reprezentativaca se vrijednost promijenila.

Uprkos izuzetno dobrim igrama posljednjih nekoliko sedmica u svom Hoffenhaimu, Sejad Salihović je izgubio na vrijednosti. Sredinom februara je njegova transfer-vrijednost iznosila 4,5 miliona eura, ali je onda pala na 4.000.000 eura.

Istovremeno, njegov kolega Sead Kolašinac, koji je postao standardan u Schalkeu posljednjih nekoliko kola, a dobru partiju je pružio, i bio jedna od rijetkih raspoloženih, u utakmici protiv Egipta, je ostvario napredak. Kolašinac od sredine februara vrijedi 400.000 eura više, vrijednost mu je sa 3,1 milion eura porasla na 3,5 miliona eura.

Vrijednost kapitena reprezentacije Emira Spahića, igrača Bayera je pala za 300.000 eura, sa 2,5 miliona na 2,2 miliona eura. Ali je tako, Erminu Bičakčiću za isti iznos vrijednost porasla. Bičakčić sada na fudbalskom tržištu vrijedi 2,5 miliona eura. Što se tiče naših najskupljih igrača Miralema Pjanića i Edina Džeke njihova se, barem prema ovom sajtu, vrijednost nije mijenjala u posljednjih mjesec dana, javlja bh. novinska agencija Patria.

 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android