Članak

Vučić u službenoj posjeti Zagrebu

Otkako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije desetak dana objavila da je pozvala Vučića u službenu posjetu, koji je bio najavljen pa otkazan još krajem prošle godine, ta tema dominira u obje

ZAGREB, (Patria) - U dvodnevnu posjetu Hrvatskoj danas stiže izaslanstvo Srbije predvođeno predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Otkako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prije desetak dana objavila da je pozvala Vučića u službenu posjetu, koji je bio najavljen pa otkazan još krajem prošle godine, ta tema dominira u obje zemlje.

Slijetanje Vučića u Zagreb očekuje se u jutarnjim satima. HRT piše da će Vučić na Pantovčaku biti dočekan uz sve državne počasti. S predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović razgovarat će o pitanju nestalih, položaju manjina u obje države, ekonomskoj ali i pravosudnoj saradnji. Koliko je poznato do sada, neće se razgovarati o pitanju ratne odštete. Konferencija za novinare dvoje predsjednika planirana je za 12:30.

Predsjednik Vučić sastat će se i s premijerom Andrejom Plenkovićem na radnom ručku. Nakon tog razgovora nisu predviđene izjave za medije.

Vučić će se sastati i s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Program uključuje i Hrvatsko-srbijanski privredni forum na kojem će se okupiti 30-ak kompanija. Robna razmjena Hrvatske i Srbije u uzlaznoj je putanji - 2016. dostegla je milijardu eura.

U pratnji hrvatske predsjednice Vučić će podvečer posjetiti Zagrebačko-ljubljansku mitropoliju. Na svečanoj večeri predsjednici će održati zdravice. U utorak slijedi posjet Vrginmostu, a zatim završno skupština Srpskog narodnog vijeća.

Na snazi su jake sigurnosne mjere; u povodu dolaska srbijanskog predsjednika angažirano je nekoliko stotina ljudi iz svih segmenata sigurnosnog sistema, objavili su hrvatski mediji, prenosi Patria.

#Region