Članak

Preminuo poznati srbijanski glumac Nebojša Glogovac

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

BEOGRAD, (Patria) - Glumac Nebojša Glogovac preminuo je jutros u 49. godini života na Institutu za onkologiju u Beogradu objavio je Blic.

Glogovac je prije 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Od glumca se jutros na društvenoj mreži Instagram oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković.

- Zauvijek u mom srcu. Sa anđelima mili moj... - napisala je glumica, također porijeklom iz Trebinja.

Glumac Nebojša Glogovac hitno je 30. januara ove godine primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema.

Tada se saznalo da je Glogovac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. Bio je smješten u Institutu za onkologiju.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina.

Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987). Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.

Među kritičarima je važio za jednog od najboljih glumaca u regionu a za svoj umjetnički rad je dobio brojne nagrade i priznanja među kojima su i pet godišnjih nagrada njegovog matičnog pozorišta JDP-a.

Prošle godine je proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Dobio je nagrade za najboljeg glumca u filmu „Ustav Republike Hrvatske“ na festivalima u Puli i Londonu kao i Grand Prix na Filmskim susretima u Nišu.

Izdvaja se i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje u predstavi „Hadersfild“ na Sterijinom pozorju u Novom Sadu, nagrada Grada Beograda za filmsku umjetnost, Nagrada „Miloš Žutić“, Statueta „David Štrbac“, Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“, nagrade „Ardalion“…

Nebojša Glogovac je iza sebe ostavio troje djece.

#Lifemagazin