Objavljeno u kategoriji Region na 08.02.2018 13:26:25

Jovanović nakon sastanka sa Hahnom: Nemoguće osigurati evropsku Srbiju ako iza leđa ostane Bosna

Foto LDP

BEOGRAD, (Patria) - Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je novinarima nakon sastanka sa komesarom za proširenje Evropske unije Johanesom Hahnom danas u Beogradu da je tema tog sastanka bila Strategija EU prema zemljama Zapadnog Balkana odnosno uslovi pred kojim se nalazi Srbija kako bi postala moderna evropska zemlja.

„Što se tiče LDP-a, mi smatramo da je što prije potrebno postići dogovor sa Kosovom, stabilizirati Bosnu, ubrzati ekonomske reforme u zemlji i staviti tačku na te instant krize koje potpuno uništavaju društvu u našem okruženju. Odgovornost za to je u velikoj mjeri na vlasti, a dijelom i na nama iz opozicije“, izjavio je Jovanović. Dodao je da je za njega vrlo važno i pitanje regiona, „jer mi ne vjerujemo da je moguće osigurati evropsku budućnost zemlje ukoliko nam iza leđa ostane Bosna u položaju u kojem se nalazi.“

„Treba shvatiti šta je u ovom trenutku prioritet. To je stabilizacija regiona kroz rješavanje Kosova, drugačiji odnos u Bosni, i tek onda ići sa evropskim integracijama“, izjavio je Jovanović, prenosi novinska agencija Patria.