Članak

Han u Beogradu: EU neće uvoziti bilateralne sporove

On je kazao da Srbija treba da uradi mnogo posla na planu vladavine prava, pravosuđa i ostalih prava, i to ne treba da bude samo na papiru. Han je istakao da EU neće "uvoziti bilateralne sporove".

BEOGRAD, (Patria)  - Samo dan nakon usvajanja Strategije za Zapadni Balkan, evropski komesar za proširenje Johannes Hahn boravi u posjeti Srbiji gdje se sastao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Han je na pres konferenciji sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, sa kojim je razgovarao više od sat i po, rekao da nije slučajno što je došao u Beograd.

- To pokazuje našu posvećenost pristupanju EU. Prvi put je Srbija dobila indikativan datum i u tom smislu ima realnu perspektivu u EU i jedinstvenu priliku da to iskoristi, naravno uz instrumente i strateske ciljeve pristupanju. Šansa leži u rukama građana Srbije i to treba iskoristiti - poručio je.

On je kazao da Srbija treba da uradi mnogo posla na planu vladavine prava, pravosuđa i ostalih prava, i to ne treba da bude samo na papiru. Han je istakao da EU neće "uvoziti bilateralne sporove". 

- Srbija mora da riješi i nesumnjivo primjeni pravno obavezujući sporazum o stabilizaciji s Kosovom i sve što možemo uradit ćemo da pomognemo, kao i u rješavanju drugih pitanja, pograničnih prije svega, sa susjedima - poručio je.

Han je potcrtao da saradnja unutar regiona i jeste najvažnija imajući u vidu zajednički cilj pristupanja.

#Region