Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 31.01.2018 15:03:43

Podignuta optužnica protiv Kenana Krše zbog otmice i spolnog odnosa s djetetom

Kršo tokom ranijeg hapšenja

SARAJEVO, (Patria) - Tužilaštvo KS podiglo je optužnicu protiv Kenana Krše za krivično djelo otmica djeteta, kao i spolni odnos sa djetetom na naročito ponižavajući način, a protiv Jasmina Zunđe za pomoć pri oduzimanju djeteta.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrđivanje. 

Djevojčicina majka Emira Basić prijavila je nestanak 12-godišnje kćerke 17. novembra 2017. godine oko 22:00 sata. Tvrdila je da je djevojčicu oteo muškarac koji je od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

Kršu su 2016. godine uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Prema saznanjima Tužilaštva BiH i SIPA-e, boravio je kratko u Siriji. Pretresom imovine pronađeno je oružje koje mu je oduzeto. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Hapšen je i u januaru 2015. godine kada je napravio incident u džamiji na Staroj Breki, kada je verbalno napao imama Muhameda Velića. Tada se s još jednom osobom pojavio u majici s logom IDIL-a. Privukao je pažnju i kada se na Baščaršiji pojavio u majici s obilježima Islamske države.