Objavljeno u kategoriji BiH na 17.01.2018 10:33:59

Pernar: Pelješki most je propala investicija, korist od njega bi imao samo izvođač radova

Ivan Pernar Foto Facebook

ZAGREB, (Patria) - Zastupnik u Saboru Hrvatske Ivan Pernar smatra da priča o gradnji Pelješkog mosta ima isključivo jedan cilj, a to je provociranja Bosne i Hercegovine.

„Mislim da bi se trebali suzdržati od tog projekta jer koristi od njega neće imati niko osim samog izvođača koji će okrenuti milijune“, smatra Pernar.

Dodao je da treba imati na umu da pristalice tog mosta iz redova HDZ-a ionako zagovaraju ostanak HR u EU, kao i ulazak BiH u istu, pa ionako granice neće biti tamo, "odnosno bit ćemo u istoj državnoj zajednici s njima".

"Samim time, a imajući u vidu i da će trebati godine da bi se sam most izgradio, jasno je da ni argument čekanja na granici nema smisla“, rekao je Pernar, dodajuću da čak i da BiH nema ništa protiv izgradnje Pelješkog mosta, suludo je baciti 2 milijarde kuna u takav projekt.

„Tim više što bi i održavanje istog koštalo u milijunima na godišnjoj razini“, dodao je zastupnik Pernar.

Hrvatske ceste su objavile da je za gradnju Pelješkog mosta najbolju ponudu dao kineski konzorcij predvođen kompanijom China Road and Bridge Corporation. Kinezi su u ponudi naveli kako bi most izgradili za 2,08 milijardi kuna (oko 270 miliona eura).

Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović izjavio je jučer da ima informacije da Evropska komisija traži od Hrvatske da prvo utvrdi granicu na moru s BiH, a tek onda počne gradnju Pelješkog mosta.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android