Članak

Članovi Predsjedništva BiH u službenoj posjeti Srbiji

Bh. i srbijanske delegacije razgovarat će o ekonomskoj saradnji te dvije zemlje, ali i nekim važnim pitanjima, poput utvrđivanja granice između BiH i Srbije u dijelovima gdje granica još nije ratifici

BEOGRAD, (Patria) - Članovi Predsjedništva BiH u službenoj su posjeti Republici Srbiji.

Po protokolu koji je objavljen, nakon ceremonije svečanog dočeka ispred Palate Srbije u 10.00 sati, bit će održan tête-à-tête razgovor članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Plenarni razgovori delegacija Bosne i Hercegovine i Srbije počinju u 11.00 sati (Centralni salon), nakon čega je predviđena konferencija za medije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tête-à-tête razgovor članova Predsjedništva BiH bit će upriličen i sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, a članovi Predsjedništva BiH će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Majom Gojković predviđen je u 15.45 sati (zgrada Narodne skupštine Republike Srbije).

Bh. i srbijanske delegacije razgovarat će o ekonomskoj saradnji te dvije zemlje, ali i nekim važnim pitanjima, poput utvrđivanja granice između BiH i Srbije u dijelovima gdje granica još nije ratificirana. Član Predsjednišva BiH iz reda srpskog naroda ranije je rekao da članovi Predsjedništa BiH u Srbiju putuju bez postignutog konsenzusa.
 

#Region