Članak

Osim i Prosinečki ostali u utrci za novog selektora BiH

Fudbalska reprezentacija BiH ni novog selektora zvanično trebala dobiti 21. decembra.

SARAJEVO, (Patria) - Ako je vjerovati onome što se može priočitati u medijima, knjiga kad je riječ o izboru novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine spala je na dva slova.

Riječ je o dvojici od trojice prvobitnih kandidata, Amaru Osimu i Robertu Prosinečkom.

Meho Kodro, koji je prije dvadesetak dana slovio kao glavni kandidat za nasljednika Mehmeda Baždarevića, odustao je svojevoljno iz utrke, dok je osim Osima koji je bio izbor broj dva, ponovo aktualan postao Robert Prosinečki koji je ranije bio van utrke jer je pregovarao sa Slovenijom, Azerbejdžanom i nekoliko klubova.

On se na kraju ipak predomislio, sve ostale ponude otpale su, a želja za treniranjem Zmajeva pojavila s evjerovatno jer jer za razliku od Azerbejdžana riječ o selekciji koja u svojim redovima ima nekoliko zvučnih imena evropskog fudbala.

Šta će se desiti za petnaest dana i hoće li i ovog puta kao nedavno doći do naglog preokreta, ostaje da se vidi. Vrijedno je spomenuti i da su se kao kandidati spominjali i treneri poput Clarencea Seedorfa ili Srećka Kataneca, ali su to rješenja koja ipak nisu realna u ovom trenutku.

Fudbalska reprezentacija BiH ni novog selektora zvanično trebala dobiti 21. decembra.

#Sport