Objavljeno u kategoriji BiH na 07.03.2014 00:00:00

Radončić izjavio da u BiH postoji policijska mafija

Radončić: Govorio na seminaru o Strukturalnom dijalogu

U zgradi Delegacije Evropske unije danas je održan seminar o mogućnosti proširenja Strukturalnog dijaloga o pravosuđu i na oblasti koje se tiču borbe protiv korupcije. Među brojnim učesnicima bili su i predstavnici Evropske komisije, Vijeća ministara BiH i entitetskih vlada.

Obraćanje je imao i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, a kako saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP), njegov istup je izazvao najviše pažnje.

Naime, kako nam je prenio jedan od učesnika seminara, Radončić je govorio i o aktuelnoj situaciji koja se odnosi na demonstracije.

- U jednom trenutku rekao da u BiH postoji policijska mafija, te je za sve okrivio policiju – kazao nam je jedan od učesnika seminara (ime i prezime poznato redakciji).  

Na takve izjave, reagirali su odmah iz ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, tražeći da povuče takvu tvrdnju, odnosno, da njih izuzme iz svoje rasprave i negativnih konstatacija. Inače, ovom seminaru prisustvuju predstavnici državnih i entitetskih, te institucija Distrikta Brčko, kao i civilnog sektora. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android