Članak

Merhamet i Crveni polumjesec podijelili 40 tona mesa za 8.000 socijalno ugroženih porodica

Tom prilikom, predstavnici „Crvenog polumjeseca“ i „Merhameta“ posjetili su deset socijalno ugroženih porodica u Kantonu Sarajevo i uručili im kurbansko meso.

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ i njegova partnerska organizacija „Crveni polumjesec“ Turske obezbijedili su 40.000 kilograma kubanskog mesa koje je podijeljeno tokom Kurban-bajrama. Tako je više od 8.000 socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine dobilo pakete od po pet kilograma kurbanskog mesa.

Članovi Upravnog odbora „Crvenog polumjeseca“ Turske posjetili su tokom Kurban-bajrama „Merhametovu“ Narodnu kuhinju Imaret u Sarajevu gdje su ih ugostili predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić i direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Munib Bujak. Hajrudin Šahić je istakao da „Merhamet“ ima izuzetnu saradnju sa „Crvenim polumjesecom“ te izrazio želju da se ta saradnja još više pospješi na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna.

Predstavnici „Crvenog polumjeseca su pozdravili još jednu zajedničku akciju „“Merhameta“ i „Crvenog polumjeseca“ i naglasili da je „Merhamet“ dobar i veoma pouzdan partner „Crvenog polumjeseca“ te da ova turska humanitarna organizacija ima veliki respekt prema „Merhametu“.

Tom prilikom, predstavnici „Crvenog polumjeseca“ i „Merhameta“ posjetili su deset socijalno ugroženih porodica u Kantonu Sarajevo i uručili im kurbansko meso.

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ doniralo je pet tona kurbanskog mesa izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja koje su utočište našle u kampu Krnjača kod Beograda.  Meso je kampu Krnjača, trećed dana Kurban-bajrama, uručio predsjednik „Merhameta“ Hajrudin Šahić, u prisustvu predstavnika Islamske zajednice Srbije, ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Klifa i zamjenika komesara Komesarijata za izbjeglice i migracije Srbije Ivana Gerginova.

 

#BiH