Objavljeno u kategoriji BiH na 06.03.2014 00:00:00

Demonstranti verbalnim napadima na prolaznike traže incident

Verbalni napad izvršila jedna od učesnica Plenuma: Podnesene i krivične prijave

Poznati sarajevski privrednik (ime poznato redakciji), javio se novinskoj agenciji Patria (NAP) te kazao da su ga već dva puta učesnici demonstracija i plenuma verbalno napali u blizini sarajevske Skenderije.

No, kako saznajemo, ovaj biznismen nije jedini koji je zatražio pomoć u policiji i njihovu zaštitu zbog verbalnih napada. Kako nam je kazao, kada je incident prijavio policiji, saznao je od policije da na taj način demonstranti traže incident i napadaju javne ličnosti ne bi li neko uzvratio i ne bi li došlo do većih incidenata.

Nekoliko učesnika me vrijeđalo, psovalo, govorilo mi pogrdne riječi i pri tome sam imao osjećaj da sam bilo šta rekao i uzvratio da bi došlo do fizičkog obračuna – kazao je naš izvor.

U MUP-u KS više osoba se javilo zbog sličnog problema. Kako nezvanično saznajemo, grupa građana Sarajeva se sprema podnijeti krivične prijave protiv Suada Zeljkovića, bivšeg premijera KS, Vahida Ćosića, komesara MUP-a KS, Nermina Pećanca, ministra unutrašnjih poslova KS te Denisa Zvizdića, predsjednika KO SDA zbog držanja cijelog grada u blokadi.

Oni nisu ništa učinili na sprječavanju blokade. Protesti čak nisu ni najavljeni, a očito je da nema volje i hrabrosti da se uradi ono što zakon nalaže – kazao je naš izvor.

I glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Irfan Nefić kazao je za Anadoliju da je nekoliko osoba podnijelo krivične prijave protiv N.N. lica zbog ugrožavanja slobode kretanja.

Podsjećamo da je NAP jučer dobio i potvrdu iz Hitne pomoći KS da rade u otežanim uvjetima i da je vrijeme dolaska produženo, jer vozilima moraju kružiti po gradu.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android